­

Dit jaar weer in ons “vaste” weekend, het laatste weekend van augustus. Echter op een nieuwe locatie, het trainingsveld van VDH kringgroep “de Plantage” / Happy Dog. Gekozen ivm kosten besparing en tevens omdat zondag 28 aug de European Dog Show in Brussel zou plaats vinden zodat we hopelijk wat meer inschrijvingen zouden krijgen. En daarin zijn we zeker geslaagd, maar liefst 109 inschrijvingen (in 2015 hadden we 82 inschrijvingen).
Echter kwam er een ander “gevaar” om de hoek kijken, waren we jaren geleden nog al eens slachtoffer van regenbuien, nu was er een ware hittegolf aan de gang in ons land.
Na zorgvuldig beraad met alle betrokkenen besloten om het evenement door te laten gaan maar wel met een aangepaste begintijd. Om 8.30 hr gestart ipv 10.00 hr en dat klinkt eenvoudig maar het houdt wel in dat je 109 personen moet zien te bereiken om hen dit mede te delen. Dus bellen, mailen en social media net zo lang tot we zeker waren dat iedereen het wel moest weten. Verder extra aandacht voor bijv. schaduw creeren , waterpunten en keurmeesters geïnstrueerd om de honden niet onnodig veel te laten lopen.
Vrijdagmiddag begonnen met opbouwen van de tenten en showringen zodat we zaterdagochtend vroeg een “makkie” zouden hebben. Alhoewel we hadden zo’n uitgebreidde prijzentafel, mede dank zij de sponsorketting, dat het nog wel even duurde voordat alles gereed stond.
Gelukkig viel het weer zaterdag reuze mee, er was meer wind en meer bewolking dus al met al was het goed te doen en zijn er geen incidenten geweest.
Zaterdag ochtend was er ook al een team van vrijwilligers van de kringgroep/ Happy Dog aanwezig om alles nog vloeiender te laten verlopen. Parkeren kon gemakkelijk op het terrein zelf, dus geen lange wandelingen naar de ring met al je spullen.
De keurmeesters dhr Piet Roosenboom en dhr Gustaaf van den Bosch (beide uit Belgie) begonnen vol goede moed met keuren en hadden er duidelijk plezier in. De atmosfeer was in ieder geval zeer gemoedelijk en gezellig, mede dankzij de gastvrije medewerkers van de locatie.
Na het selecteren van 4 honden per klasse werden de eindkeuringen gestart , altijd spannend wie er op welk nummer geplaatst wordt. In dit clubblad zullen zeker ook foto’s staan van de winnaars maar hier nog even een opsomming van de belangrijkste :

BESTE REU BOB CLUBWINNAAR :  LOGGERHEADS ASTON MARTIN, Eigenaar: Rainger, M. (GB)
RES. CAC : CH I. IBAKA DE LA TRIBÚ DE LAZA, Eigenaar: Benedetto, G. (IT)
BESTE TEEF : DOUBLE DEEZ THE HOLLYWOOD RANCH, Eigenaar: Os, R. van (NL)
RES. CAC : CH. IMKHULA, Eigenaar: Leto, M.  (IT )
BESTE JEUGDTEEF & JEUGDHOND : QUERIDA DELLE QUERCE ROSSE, Eigenaar: Renda, O.F.(IT)
BESTE JEUGDREU : TYRANNUS FURY, Eigenaar: Colman, S (UK)
BESTE PUP : IRONMASTIFF-KENNEL KENSHIRO, Eigenaar: Leto, M. ( IT)
BESTE JONGSTE PUP : BAKERVILL'S STYLE MASTERCLASS, Eigenaar: Bakker, M.S.A. (NL)

Nadat alle keuringen klaar waren werden met behulp van wat vrijwilligers en medewerkers van “De Plantage” en Happy Dog alle tenten en ringen afgebroken en opgeruimd. En werd er begonnen met de gezellige BBQ en na de BBQ ging iedereen moe en voldaan weer naar huis/hotel.
Het bestuur van de BDCN kan terug kijken op een zeer geslaagd evenement mede dankzij de hulp van vrijwilligers. Samen kunnen we er wat moois van maken !!

Tot ziens
Kees Melissant

BDCN KCM-9920

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


happy dog logo

Logo Lid-van-RvB Horizontaal RGB Diap

Logo Lid-van-RvB Horizontaal RGB Diap

Copyright Bordeaux Dog Club.Nederland (c) 2023 - Designed by jdvphoto.nl - All rights reserved

 KvK-nummer 30168510

pdfPrivacy verklaring

­