BannerII

 

Op zaterdag 9 mei organiseerden wij onze welbekende jongehondendag. Ditmaal terug naar een vertrouwd adres, namelijk manege de Fruithof te Heteren, waar het jaren geleden allemaal begon. We werden zeer hartelijk ontvangen! De weersvoorspellingen zagen er als vanouds niet best uit voor de zaterdag, dus in overleg hebben we de vrijdag ervoor besloten om de dag te organiseren in de manege. Dit zorgde ervoor dat er daags ervoor niet opgebouwd hoefde te worden, we hadden immers een dak boven ons hoofd, dus tenten bouwen was niet nodig. Zo zetten we zaterdag de tenten van onze sponsor ‘Happy Dog’ op en konden we gebruik maken van de witte hekjes van de manege om de ringen mee te omlijsten. De bekers, voer en andere prijzen werden in beide ringen overzichtelijk uitgestald. Dit alles zorgde weer voor een algeheel verzorgd uiterlijk rond en in de ringen. Ook onze vaste standhouder Dortland Diervoeding was weer van de partij en ook hij hoefde niet bang te zijn dat zijn tent en spullen door de lucht vlogen dit jaar, zoals hem al eens was overkomen.
De binnenkomst van honden kwam al vroeg op gang en iedereen zocht een plekje rond de ring. Er was nog even stress van niet werkende microfoons, maar nadat er batterijen waren gehaald, alle knopjes waren geprobeerd was ook deze gereed voor het openingswoord van onze voorzitter de heer Bas Bosch.


Buiten onze sponsor ‘Happy Dog’ waren er een aantal gulle gevers en sponsoren voor onder andere de prijzentafel en tombola. Wij willen alle sponsoren en gulle gevers dan ook hartelijk bedanken voor hun bijdrage!
Ondanks dat in Dortmund (D) deze dag de ‘Éuropasieger ‘ werd gehouden, mochten wij weer een mooi aantal inschrijvingen van ruim 65 pups en jonge honden noteren. Ook werden er op de dag zelf nog een vijftal honden bijgeschreven. Veelal ingeschreven door de gewone particulier, dus geen grote aantallen van menig kennel.
De keurmeesters waren mevrouw J. Brownlee uit Australië en de heer J. Dijkstra uit eigen land. Mevrouw Brownlee keurde de reuen en teven vanaf 10 maanden en de heer Dijkstra nam de jongste groep tot 10 maanden voor zijn rekening. Uit elke groep werd 1 beste van de groep geselecteerd om later weer in de ring te verschijnen voor de titel ‘Beste jonge teef’, ‘Beste jonge reu’ en tot slot de ‘Beste jongehond van de dag’. Deze titel ging uiteindelijk naar de teef uit de groep die de heer Dijkstra keurde, namelijk Double Deez the Hollywood Ranch van eigenaar de heer R. van Os. Beste jonge reu van de dag werd Jacked Wiki-Bordeaux van eigenaar R. Keizer. We kunnen terugkijken op een zeer geslaagde en gezellige dag.
Onze dank gaat uit naar de standhouder, ringpersoneel, vrijwilligers, deelnemers en het personeel van de Fruithof die deze dag wederom mogelijk hebben gemaakt.
Op 23 augustus wordt onze kampioensclubmatch wederom gehouden op deze locatie! We hopen er dan een groots evenement van te maken! Ideën, tips, sponsoren en vrijwilligers zijn dan ook weer van harte welkom!

BDCN Evenementen

Hieronder een aantal foto's , voor meer foto's en bestellingen klik op de link jdvphoto.nl

 

Like us on Facebook

Logo Lid-van-RvB Horizontaal RGB Diap