­

Denkt u aan de aanschaf van een pup. Hieronder een aantal punten om ter overweging te nemen.
• Wat voor woning heeft u?
Realiseert u zich o.a. dat een Bordeaux Dog pup in het begin niet zo zuinig is op uw spullen als u zou willen, dat hij een rustige eigen plek nodig heeft. Trap lopen wordt afgeraden, zeker in het eerste jaar, u zult hem hier dus mee moeten ondersteunen als het niet anders kan.
• Is er overdag regelmatig iemand thuis?


Vaste tijden niet aanwezig - dan wordt de training alleen zijn een belangrijke factor, die meegenomen moet worden in het besluit. Bij een jonge hond is doorgaans veel tijd nodig om hem het gewenste gedrag aan te leren.
Een hond heeft de nodige aandacht nodig, anders ontstaat vereenzaming.
• Komt de pup in een gezin of bij een alleenstaande terecht?
U moet nagaan of u vindt u dat de hond met kinderen moet zijn opgegroeid.
• Hoeveel tijd kunt u aan de pup besteden.
• Het is belangrijk, dat ook de kinderen samen met u veel tijd besteden aan de hond.
• Hoe brengt u uw vakantie door?
U moet ruim van tevoren bedenken of de hond meegenomen kan worden en hoe dat moet worden geregeld. Als u de hond thuis wilt laten zal een oppas.
• Is er een gezinslid allergisch voor honden?
Bij een aanwezige allergie moet het houden van een hond beslist worden afgeraden.
• Houdt ieder gezinslid van honden?
Het is een feit, dat iedereen in huis volledig achter de aanschaf van een hond moet staan.
• Een hond kost het nodige aan voer, verzorgingsmiddelen, dierenarts e.d.

Heeft u voorkeur voor een reu of een teef?
Dit is een puur individuele keus. De reu is ontegenzeglijk groter en sterker dan de teef en daarbij ook vaak de mooiere representant van het ras, zoals in de dierenwereld meestal gebruikelijk is. Over aanhankelijkheid van beide seksen wordt nogal verschillend gedacht.
De teef wordt vaak beschouwd als aanhankelijker dan de reu. De reu zal wel altijd de neiging vertonen loopse teven in de buurt te gaan opzoeken (wat een ramp kan zijn voor de eigenaar van de teef). De reu zal ook eerder proberen het leiderschap van de baas over te nemen. Dit komt met name voor tussen de twee- en driejarige leeftijd, de leeftijd waarop de reu geestelijk volwassen wordt.
De teven zijn in het algemeen tweemaal per jaar loops. De loopsheid duurt 3 weken en u zult dan goed moeten oppassen dat geen ongewenste dekking plaatsvindt (hond aan de lijn). Bij het bepalen van de keuze tussen een reu of een teef, speelt de loopsheid van de teef een grote rol. Immers, tijdens een loopse periode en een eventuele schijndracht raakt de teef uit haar conditie en /of haar normale gedrag.
Bij de reu kan zo'n verstoring van het evenwicht zich echter dagelijks vertonen. Wanneer hij in aanraking komt met een loopse teef, dan wel wanneer de lucht van een loopse teef hem bereikt, kan de reu gemakkelijk in de war raken. Zijn denken wordt uitsluitend gericht op de (denkbeeldige) teef met alle driften tot voortplanten die daarbij horen.
Wat intelligentie of andere eigenschappen betreft, kan er tussen reu of teef geen sprake zijn van voordeel van de ene sekse boven de andere.
Wat voor soort hond zoekt u? Wilt u een gezellige huishond, een hond voor de sport, of voor tentoonstellingen, eventueel om mee te fokken?

Het zoeken van een geschikte pup.
Het zoeken naar een goede bij u passende pup gaat niet van de ene dag op de andere. Geduld is een schone zaak. Elke pup is schattig, laat u dus niet verleiden tot een impulsaankoop. Ga naar verschillende fokkers zodat u uw verkregen informatie kunt vergelijken. Neem vooral de informatie mee die de BDCN u verstrekt.

happy dog logo

Logo Lid-van-RvB Horizontaal RGB Diap

Logo Lid-van-RvB Horizontaal RGB Diap

Copyright Bordeaux Dog Club.Nederland (c) 2023 - Designed by jdvphoto.nl - All rights reserved

 KvK-nummer 30168510

pdfPrivacy verklaring

­