­


U kijkt naar een korte handleiding die voor u behulpzaam kan zijn bij de aanschaf van uw Bordeaux Dog puppy. De Bordeaux Dog Club Nederland (BDCN) heeft gekozen voor een adviserende functie. Niets meer en niets minder, de keus ligt bij u. Hieronder ziet u een paar speerpunten, die op de website www.bordeauxdogclub.nl en in ons infoboekje uitgebreid besproken worden.

Algemeen
De Bordeaux Dog is een zachtmoedige, rustige hond die graag dicht bij zijn baas is. Hij is ongeschikt voor een leven als kennelhond. Hij is een trouwe, moedige en eerlijke beschermer van zijn mensen. Hij is zelfverzekerd en bedaard. Hij hoeft niet woest aan te slaan om indruk te maken en dat weet hij. De Bordeaux Dog is bij de F.C.I. ingedeeld in groep 2.1, de molossers van het mastifftype. Andere rassen die tot deze groep behoren zijn de broholmer, boxer, bulldog, bullmastiff, cane corso Italiana, cao fila de Saô Miguel, dogo argentino, duitse dog, fila brasileiro, mastiff, mastino napolitano, perro dogo mallorquin, rottweiler, shar pei en de tosa. Hoewel er onderling veel verschillen zijn tussen deze rassen, hebben ze toch een aantal kenmerken die ze verbinden.

Bedenk of de Bordeaux Dog in uw huis en gezin past. Kunt u bijvoorbeeld tegen kwijl tegen uw ramen, om maar een kleinigheidje op te merken. Het klinkt onbelangrijk, maar toch ook deze kleine ongemakken moet je meewegen. Is uw huis ingericht voor de toch zeker wat lomp te noemen bewegingen van een Bordeaux Dog. Een pup past altijd, maar weet u hoe groot een volwassen Bordeaux Dog er uit ziet?

Denkt u aan de aanschaf van een pup. Hieronder een aantal punten om ter overweging te nemen.
• Wat voor woning heeft u?
Realiseert u zich o.a. dat een Bordeaux Dog pup in het begin niet zo zuinig is op uw spullen als u zou willen, dat hij een rustige eigen plek nodig heeft. Trap lopen wordt afgeraden, zeker in het eerste jaar, u zult hem hier dus mee moeten ondersteunen als het niet anders kan.
• Is er overdag regelmatig iemand thuis?

Als voormalige vechthond heeft de Bordeaux Dog een gave voor bewaken. Dat is een taak die hij nauwlettend en met grote moed uitvoert, maar zonder agressiviteit. Hij is een goede kameraad, zeer gehecht aan zijn baas en erg aanhankelijk. Rustig, evenwichtig, met een hoge prikkeldrempel. Reuen hebben over het algemeen een dominant karakter.

happy dog logo

Logo Lid-van-RvB Horizontaal RGB Diap

Logo Lid-van-RvB Horizontaal RGB Diap

Copyright Bordeaux Dog Club.Nederland (c) 2023 - Designed by jdvphoto.nl - All rights reserved

 KvK-nummer 30168510

pdfPrivacy verklaring

­